26 juli 2017 om 10:06

Berkel-B kiest voor toekomst met Synaps ECD

Berkel-B heeft een droom. We willen de best mogelijke dyslexiezorg verlenen. Om dat te kunnen doen kiezen wij voor Synaps, het Elektronisch Cliëntendossier van Topicus.

Ondersteuning
Berkel-B werkt vanaf 2018 met Synaps en dat heeft alles te maken met onze ambitie: de best mogelijke dyslexiezorg bieden. Met bevlogen en vakkundige behandelaren, nauw contact met de wetenschap, zo veel mogelijk tijd en aandacht voor elke cliënt én efficiënte ICT. “We willen dat ICT de kwaliteit van onze zorg verbetert. Daarom zochten we een cliëntendossier dat aan de ene kant behandelaren in hun werk ondersteunt en tegelijkertijd zorgt dat administratieve zaken, zoals rapportages, financieringen en dossiervorming efficiënt worden verwerkt. Dat vonden we in Synaps’’, vertelt Gery Molenveld, Hoofd Bedrijfsvoering bij Berkel-B.

De kracht
Berkel-B hoopt met Synaps maximaal te profiteren van geautomatiseerde bedrijfsprocessen. “De lijnen tussen behandelaren worden korter door een gezamenlijk dossier, we kunnen snel en veilig digitaal communiceren met cliënten, ouders van cliënten, financiers en partners en het systeem ‘denkt mee’ met de behandeling. Het signaleert actiemomenten, zoals meetmomenten, zodat behandelaren snel kunnen handelen. Daarnaast helpt het ons de financiële afhandeling juist, tijdig en volledig in te dienen‘’, aldus Molenveld.  

Klaar voor groei
Berkel-B behandelt op dit moment ongeveer 700 cliënten. Maar dat aantal zal groeien de komende jaren, waardoor ook het systeem gemakkelijk moet kunnen uitbreiden. “Met Topicus hebben we de betrouwbaarheid van een groot ICT-bedrijf, maar de flexibele werkinstelling van een start-up. Daarom denken we in hen een geschikte partner te hebben voor de toekomst.’’

Over Berkel-B
Berkel-B is al meer dan 25 jaar lang gespecialiseerd in dyslexie. We voeren onderzoek uit en behandelen kinderen en volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen met de juiste behandeling vooruitgang kan boeken. Want iedereen verdient het gemak van goed kunnen lezen en schrijven. Dat maakt het leven voor velen een stuk leuker en gemakkelijker.

Over Topicus
Topicus gelooft dat samenwerking de sleutel is tot de beste zorg. De juiste persoon moet op het juiste moment over de juiste informatie beschikken. Het Elektronisch Cliëntendossier Synaps is ingericht om verantwoorde informatiedeling tussen collega’s en cliënten mogelijk te maken, waar en wanneer dat nodig is. Daarnaast zorgt het voor verwerking van complexe (financiële) administratie. Door de modulaire opbouw van Synaps ECD kun je als organisatie precies inzetten wat jij nodig hebt.