30 januari 2018 om 12:06

#UITDEPRAKTIJK | BeterLeren

Aan het woord is Floor Rauhe - Psycholoog en dyslexiebehandelaar bij Berkel-B. Zij heeft de training BeterLeren gegeven en verteld ons over haar ervaring en waar de training over gaat.

‘De training Beter Leren is een training voor jongeren op het voortgezet onderwijs. Het is gericht op het wegnemen van belemmeringen op het gebied van executieve functies en sociale problemen, het aanleren van nieuwe vaardigheden en het versterken van bestaande vaardigheden. Zo gaan we in op het aanleren van nieuw gedrag en de uitdagingen die hierbij horen, maar besteden we ook aandacht aan het leren voor een toets. Hoe kun je dit nu het beste aanpakken en hoe weet je of je de stof voldoende beheerst? Er komen meerdere leerstrategieën aan bod waar we mee oefenen zodat de jongeren hiermee bekend raken en zelf een methode kunnen kiezen die bij hen past.

We werken vanuit de theorie en passen deze theorie vervolgens praktisch toe.

Een belangrijk onderdeel van de training is het bespreken van de theorie in de groep waarin de jongeren hun ervaringen met elkaar delen en leren om samen te werken. Dit versterkt het leereffect.


Het geven van de training is erg leuk en uitdagend om te doen. Omdat het een vaste groep is bouw je in de loop van de weken een band met elkaar op. Je leert elkaar goed kennen, waardoor de deelnemers steeds opener worden en meer met elkaar durven te delen.

Je ziet dat de deelnemers een ontwikkeling doormaken, ieder op zijn eigen manier, en dat is natuurlijk fantastisch om te zien!’


Bent u geïnteresseerd in deze training? Wilt u nog meer lezen over wat wij doen tijdens deze training? Klik dan hier voor meer informatie of stuur ons een berichtje per mail of via de Facebook chat!