25 april 2017 om 08:19

'Je hebt wel leuke manieren om het lezen leuker te maken'


Aan het woord is Novin, ze is 8 jaar en zit in groep 4

‘Ik vind het niet leuk dat ik dyslexie heb, maar je hebt wel hele leuke manieren om het lezen leuker te maken. Elke week komt Anne-Karine mij uit de klas halen, dan gaan we naar het hokje om even te kletsen. Daarna gaan we allemaal oefeningetjes doen die je niet in de klas hebt. Het gaat nu al beter en ik vind de behandelingen leuk, maar soms ook wel een beetje saai. Anne-Karine bedenkt allemaal leuke manieren en spelletjes om het lezen leuker te maken. Ze is helemaal niet streng. En we spelen vaak het spelletje ‘Kamertje Verhuur’. Als ik goed heb gewerkt mag ik een sticker uitzoeken en als ik een hele bladzijde* vol heb dan mag ik een klein cadeautje uitzoeken.

Ik denk er altijd zelf aan dat ik mijn huiswerkmap meeneem. Later wil ik paardenruiter worden. Voor dressuur moet je de letters ook goed kennen. Maar ik wil liever springen.

*5 of 6 boeken uitgelezen.

Ook het verhaal van mijn moeder lezen?