Asgaard Saga

Dienstverlening Dyslexie 


Dyslexiebehandeling

De dyslexiebehandeling van Berkel-B gaat terug naar de kern: het goed leren lezen en spellen. Met de onderzoeksresultaten en de persoonlijke wensen van de cliënt als basis gaan we samen aan de slag. De behandeling kent een duidelijke structuur, maar er is veel aandacht voor de individuele kenmerken. 

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is psycho-educatie. Er wordt uitleg gegeven over wat dyslexie is, de werking van de hersenen en hoe we leren. Daarnaast is er volop aandacht voor het persoonlijke welbevinden. Altijd op een positieve manier. Iemand kan misschien wat minder goed lezen en spellen, maar heeft ongetwijfeld heel veel andere kwaliteiten en competenties.  

Wetenschappelijke principes

De dyslexiebehandeling van Berkel-B is gebaseerd op 4 wetenschappelijke behandelprincipes. Samen met de wetenschap hebben we de nieuwste inzichten opgenomen in onze behandelmethodes. Uiteraard voldoet de behandelmethode van Berkel-B aan de richtlijnen van het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling voor de zorg.

Ernstige Dyslexie (ED)

Is er Ernstige Dyslexie geconstateerd, dan wordt de behandeling vergoed. Berkel-B behandelt ook particulier. Wij beoordelen de hulpvraag en geven een passend advies met een bijbehorende offerte. 

Asgaard Saga

Uitleg over het behandelprogramma Asgaard Saga

Asgaard Saga is ontwikkeld door Berkel-B in samenwerking met Hulan (ontwikkelaar van serious educatieve games). 
De behandelprincipes die in het programma aan bod komen, zijn gebaseerd op (recentelijke) wetenschappelijke inzichten en op basis van onze jarenlange praktijkervaring.

Asgaard Saga is een behandelprogramma waarin uw kind op ontdekking gaat. Voor uw kind is een eigen gamewereld ontwikkeld. Download hiervoor de app Asgaard Saga (te vinden in de App Store of Google Play Store). De app werkt zowel op een smartphone als op een tablet.

Het avontuur begint

Bij de start van de game kiest uw kind een eigen karakter (avatar). Hiermee begint het avontuur, uw kind is hierin een jonge en vooral dappere krijger. In de wereld komt uw kind andere dorpsbewoners tegen die hulp nodig hebben voor hun problemen. Om de dorpsbewoners te kunnen helpen, zal er materiaal (zoals hout of steen) verzameld moeten worden. Met dit materiaal kan gereedschap gemaakt worden of onderdelen die nodig zijn om iets te bouwen.

Uw kind kan materiaal verzamelen door mini-games te spelen. Dit zijn de huiswerk-opdrachten die vanuit een behandelsessie door de behandelaar samen met uw kind worden klaargezet. Deze mini-games kunnen ook gebruikt worden om de meerdere werelden in het spel te kunnen ontdekken.

Door een hevige storm in het dorp van uw kind, is de verbinding met de volgende wereld verwoest. Er is al jaren geen contact meer met elkaar geweest en ze spreken elkaars taal niet meer. Uw kind gaat helpen!

Iedere dag oefenen

Het spelen van mini-games kost energie. Hierdoor kan uw kind niet eindeloos spelen. Per dag krijgt het karakter van uw kind weer nieuwe energie. Het is van belang dat er iedere dag geoefend wordt, dit wordt ook gestimuleerd vanuit het programma. Met dit behandelprogramma wordt de intrinsieke motivatie van uw kind om te leren lezen en schrijven gestimuleerd. Zo is uw kind eigenaar van zijn/haar eigen leertraject!

Het programma bestaat uit een vijftal modules, met elk hun eigen mini-games.
De modules zijn:

- Fonologie
- Lezen
- Spelling
- Psycho-educatie
- Eigen doelen en Motivatie

Online portaal

Berkel-B maakt gebruik van een online portaal voor zowel ouders als school. Dit is een beveiligde omgeving waarin u alle relevante informatie omtrent de behandeling van uw kind terug kunt vinden. Zo heeft u een duidelijk overzicht. Verder is het mogelijk om via deze weg contact met elkaar op te nemen.

Met het online portaal staan alle gegevens beveiligd opgeslagen en wordt de samenwerking tussen u, school en de behandelaar bevorderd. U en de school van uw kind krijgen toegang tot dit portaal.

Het online portaal is te vinden op de website www.asgaard-saga.nl. Om toegang te krijgen tot het portaal worden ouders en school door Berkel-B gekoppeld aan uw kind. Berkel-B draagt zorg voor de verstrekking van een persoonlijke inlogcode en wachtwoord.

Asgaard Saga aanvragen
Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen over Asgaard Saga


Hoe kan ik inloggen?
Je inloggegevens zijn via email verzonden. Zoek in je mailbox naar een mail van noreply@hulan.nl. Geen mail gekregen? Vraag dan je behandelaar of stuur een mail naar saga@hulan.nl

Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Stuur een email naar saga@hulan.nl of vraag je behandelaar om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Het wachtwoord wordt per mail verzonden.

Ik krijg bij het inloggen "Oeps er is iets misgegaan"
Weet je zeker dat je het wachtwoord goed hebt ingetypt? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan via saga@hulan.nl of bij je behandelaar.

Ik hoor geen geluid
Staat je volume aan? Zo ja, stuur dan een mail naar saga@hulan.nl

Hoe werkt de energiebalk?
Het kost je een beetje energie om een opdracht uit te voeren. Wanneer je energie op is dan kun je geen opdrachten meer doen totdat je weer genoeg uitgerust bent. Dit duurt maximaal 1 dag.

Wat moet ik doen in de game?
Ga op onderzoek en probeer zoveel mogelijk mensen te helpen. Zij helpen je verder op weg en hebben opdrachten voor je.

Ik ben verdwaald in de game, hoe kom ik terug?
Klik rechtsonder op het huisje en je wordt teruggebracht naar het beginscherm.

Ik krijg een zwart scherm wanneer ik een opdracht probeer te doen
Heb je wel internetverbinding? Stuur dan een email naar saga@hulan.nl met je gebruikersnaam en het liefste ook je type device (bijvoorbeeld Samsung Tablet of iPad)

Ik krijg de game niet te zien in de Play Store
We zijn gebonden aan minimaal Android 7, dit is de oudste versie die door Google ondersteund wordt om nieuwe games in de Play Store te zetten.

Ik krijg de game niet te zien in de Apple App Store
Vanaf Apple iOS versie 10 doet de game het goed. De App is vanaf deze versie te vinden in de Apple App Store.

Ik krijg bij de opdrachten "Er is geen huiswerk voor je klaargezet"
Vraag of je behandelaar wat (extra) opdrachten voor je klaarzet.

Mijn vraag staat er niet bij, waar kan ik terecht?
Stuur een mail naar saga@hulan.nl. Het helpt wanneer je je gebruikersnaam en de code die je vindt bij de game instellingen doorgeeft aan ons.

 
Problemen met het instellen van het geluid van uw mobiele telefoon of tablet?


Bij Android telefoons (meestal Samsung) kan het zijn dat de teksten in de game niet of in de
verkeerde taal uitgesproken worden.

Volg deze stappen om de instellingen op de telefoon goed te zetten. Let op: dit is alleen van
toepassing voor Android tablets.

• Ga naar Instellingen
• Klik op zoeken
• Typ “Tekst naar spraak”.
• Klik op “Tekst naar spraak”

Bij Tekst naar Spraak moet de “Voorkeursengine” op Google Tekst-naar-spraak staan. In veel
gevallen staat deze op Samsung. Klik op de naam “Voorkeursengine” om dit aan te passen.

Klik als laatste stap op Taal om deze op Nederlands te zetten.
Herstart de game.

Vragen/opmerkingen? Stuur een mail naar saga@hulan.nl