Droom groot,
Je kunt alles bereiken!
Over Berkel-B

Droom groot, je kunt alles bereiken!

Dat is waar wij bij Berkel-B in geloven. Al meer dan 25 jaar lang zijn we gespecialiseerd in dyslexie. We voeren onderzoek uit én behandelen kinderen, maar ook volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen met de juiste behandeling vooruitgang kan boeken. Ons doel is om daar zoveel mogelijk mensen bij te helpen. Want wij gunnen iedereen het gemak van goed kunnen lezen en schrijven. Dat maakt het leven voor velen een stuk leuker en gemakkelijker.

Onze droom

Ook wij hebben een droom. En die droom is om de beste dyslexiezorg te verlenen die mogelijk is. Daarom zijn we ook nauw betrokken bij onderzoek naar dyslexie. Wij laten ons adviseren door prof. dr. Harold Bekkering, hoogleraar sociaal-cognitieve neurowetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Door deze samenwerking kunnen we altijd de nieuwste inzichten in onze behandelmethodes toepassen. Verwacht bij ons geen standaard behandelingen, maar altijd een behandeling die bij jou past. En die behandelingen willen we in heel Nederland aanbieden.

Waarom Berkel-B

 • dyslexiezorg die bij jou past
 • actueel en doeltreffend
 • prettige en persoonlijke benadering
 • geen wachtlijsten
 • behandeling op de basisschool
 • hulp op basis van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen
 • volledig aanbod zorg
 • behandeling op maat.

Meer dan alleen dyslexie

Bij het hebben en behandelen van dyslexie komt vaak meer kijken. Daarom bieden we ook andere behandelingen aan, die vaak indirect voortkomen uit dyslexie. Al hoeft dat niet. Ook voor Dyscalculie, Beter Leren en problemen die met Gevoel en Gedrag te maken hebben, bieden wij een oplossing.

Geen wachtlijsten

Bij Berkel-B helpen wij je om je doel te behalen. Of je nu beter wilt leren lezen of schrijven, een onderzoek wilt ondergaan of hulp wenst bij andere problemen? Ons uitgangspunt is dat wanneer iemand de drempel over is om hulp te vragen, we die zo snel mogelijk moeten geven. Daarom werken we niet met wachtlijsten. Je kunt snel bij ons terecht en je krijgt de behandeling die bij jou past, door de behandelaar die bij jou past. Ook een voorwaarde voor een goed eindresultaat.

Kwaliteit 

Berkel-B is ten aanzien van diagnostiek en behandeling van dyslexie aangesloten én gecertificeerd bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD). Lees meer hierover op de website van het NKD

Wij gaan je helpen

Wij gaan je helpen

Zorg verlenen doen we bij Berkel-B met z’n allen. Vanaf het moment dat je contact met ons opneemt staan we voor je klaar. Ons team bestaat uit kantoormedewerkers, orthopedagogen (-generalisten), (GZ-)psychologen, logopedisten en gespecialiseerde studiebegeleiders. Heb je vragen bel of mail ons gerust. 

Kennismaken met onze medewerkers? Klik hier 

Samenwerking

Naast onze vaste medewerkers, werken we ook veelvuldig samen met een aantal externe specialisten. 

Wij werken samen met:
 
Jacqueline Scholten Logopedie

Werken bij Berkel-B

Werken bij Berkel-B

Met ruim 60 medewerkers werken wij er elke dag weer aan om onze dromen en die van onze cliënten uit te laten komen. Om dat voor elkaar te krijgen, zoeken we constant naar de juiste balans in ons team. We hebben de ambitie om te groeien in Nederland. Dat betekent dat we regelmatig vacatures hebben.

Is er op dit moment geen vacature die bij jou past, maar wil je je interesse kenbaar maken? Dat kan, schrijf dan je motivatie en mail deze samen met een actuele CV.

Onze actuele vacatures
Vacature hoofdbehandelaar, locatie Enschede

Beter lezen en schrijven met dyslexie? Dat kan! Iedereen is uniek en elke vorm van dyslexie
is dat ook. Wij willen graag dat iedereen, jong en ouder, het plezier ervaart van lezen en schrijven. Daar zetten wij ons iedere dag weer voor in. Voor onze locatie in Enschede hebben wij ruimte voor een hoofdbehandelaar, die samen met het team de cliënten helpt op het gebied van dyslexie, maar ook dyscalculie, beter leren en gevoel en gedrag.

Wat is je rol als hoofdbehandelaar?

Als hoofdbehandelaar voer je de regie over de zorg, veelal geleverd door orthopedagogen of psychologen, en ben je eindverantwoordelijk voor deze zorg. Ook neem je een deel van de GGZ behandelingen voor je rekening. Samen met collega’s en het hoofd zorg draag je bij aan de invulling, ontwikkeling en vormgeving van de zorg die Berkel-B aanbiedt.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je stuurt medebehandelaars aan in de basis GGZ en Ernstige Enkelvoudige Dyslexie.
 • Je voert GGZ trajecten uit, waaronder classificeren en behandelen.
 • Je bent op cliëntniveau eindverantwoordelijk voor de inhoud van de WMO begeleiding en
  particuliere begeleiding.
 • Je draagt bij aan de effectieve en efficiënte inrichting van het zorg- en
  dienstverleningsproces.
 • Je geeft functionele leiding aan het zorgteam, werkzaam in de regio’s Overijssel en
  Drenthe (werkbegeleiding, functioneringsgesprekken, supervisie, sturing geven aan het
  multidisciplinair overleg).

 

Wat vraagt Berkel-B?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding als orthopedagoog of psycholoog in combinatie met
  een post-master opleiding tot GZ-psycholoog, Orthopedagoog-Generalist NVO of Kind &
  Jeugd Psycholoog NIP.
 • Ervaring als behandelaar in de (Generalistische Basis) GGZ en kennis van de dyslexiezorg
  (EED) is een pré.
 • Je hebt affiniteit met ons zorgaanbod.
 • Je bent zelfstandig, ondernemend, initiatiefrijk, innovatief, actief betrokken en collegiaal.

 

Wat bieden we je?

 • Een prettige, stimulerende werkomgeving.
 • Een bedrijf dat volop in verandering is en waarin jij de ruimte krijgt jezelf te ontplooien.
 • Een dienstverband min. 32 uur per week, bij voorkeur verdeeld over 4 of 5 dagen.
 • Een salaris conform cao GGZ schaal 65.


Geïnteresseerd?

Bent jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in de functie hoofdbehandelaar? Dan nodigen wij je graag uit om te reageren. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jorna Serrarens, hoofd zorg. Zij is bereikbaar op telnr: 0573-257696. Je reactie kun je mailen naar: info@berkel-b.nl.

Onze adviseurs

Onze adviseurs

Bij Berkel-B vinden we het belangrijk om diensten van hoge kwaliteit te leveren, om de beste zorg te kunnen geven en onze instelling professioneel te organiseren en te leiden. Daarom laten we ons op specifieke onderwerpen adviseren. Alleen zo kunnen we constant verbeteren en de zorgverlening vanuit een breed perspectief benaderen. 

Wetenschap

Onze wetenschappelijk adviseur is Prof. dr. Harold Bekkering. Harold Bekkering is hoogleraar sociaal-cognitieve neurowete nschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen én is auteur van onder andere het boek 'De Lerende Mens (2015)'.

Bekkering houdt zich bezig met de vraag hoe de hersenen leren mogelijk maken, met een speciale aandacht voor sociale interactie en taal. Hiervoor ontving hij vele beurzen. Bekkering is een veelgevraagde spreker. Tijdens zijn optredens zoek hij altijd de interactie met zijn toehoorders op.  Door de samenwerking met Bekkering kunnen we altijd de meest recente ontwikkelingen implementeren in onze behandelmethode.


Prof. dr. Harold Bekkering

De onderstaande raden en commissies helpen ons om een objectieve en actuele blik te hebben en te houden:

Raad van Commissarissen

De rol van de Raad van Commissarissen is om toezicht te houden en de directie te adviseren.

De Raad van Commissarissen van Berkel-B bestaat uit:

 • Chert Hento
 • Gert Oortgiesen (in memoriam)
 • Gerrit Saalmink

Cliëntenraad

Feedback van cliënten of hun ouders is erg waardevol. Daarom hebben we bij Berkel-B een cliëntenraad opgericht. Feedback en advies vanuit de deze raad wordt direct vertaald naar acties om onze zorg te verbeteren.

Meer weten over de cliëntenraad of deelnemen? Bel ons op telefoonnummer (0573) 257696.

Voor Scholen

Voor Scholen

School is de plek waar de basis voor de toekomst gelegd wordt. Kinderen leren lezen, schrijven en rekenen maar ook de eerste stappen op het gebied sociale interactie worden er gezet. Allemaal essentieel voor de ontwikkeling van een kind of jongere. Het is ook de plek waar vaak de eerste problemen gesignaleerd worden. Kinderen kunnen niet meekomen met lezen of spellen, voelen zich niet prettig of vertonen afwijkend gedrag. Als leerkracht of schooldirectie roept dat soms vragen op.

Berkel-B adviseert, onderzoekt en biedt oplossingen op het gebied van Dyslexie, Dyscalculie, Beter Leren en Gevoel en Gedrag. Ons diverse team professionals staat klaar om te helpen.

Wij werken nauw samen met Prof. dr. Harold Bekkering, hoogleraar sociaal-cognitieve neurowetenschappen. Zo kunnen we altijd de nieuwste inzichten in onze behandelmethodes toepassen. 

Wij kunnen bijvoorbeeld helpen met:
 • screening dyslexie
 • observaties in de klas
 • (groeps)onderzoek
 • advisering
 • deskundigheidsbevordering
 • inhuren van deskundigheid
 • behandelingstrajecten voor leerlingen
 • trainingen voor leerkrachten, docenten, teams, directie
 • voorlichting voor ouders, leerkrachten, docenten, teams en directie
 • ICT-voorlichting en/of advies
 • Zorgarrangementen passend onderwijs

Weetje

Wist u dat onze aanpak altijd persoonlijk en op maat is? Daarom maken we het liefst een afspraak, zodat we u een passende oplossing kunnen bieden.

Ik wil meer weten over de dienstverlening
voor scholen

Klachten en vertrouwen

Klachten en vertrouwen

Elke dag weer doen we onze uiterste best om al onze cliënten de beste zorg te geven. Zorgvuldigheid, integriteit en een open benadering vinden we erg belangrijk. Zorg blijft echter mensenwerk. Het kan voorkomen dat er onverhoopt wel eens een fout wordt gemaakt. Mocht je een klacht, suggestie of verbeterpunt hebben, dan horen we die natuurlijk graag zo snel mogelijk, zodat we direct samen aan een oplossing kunnen werken.

Ben je niet tevreden over de behandeling of benadering van Berkel-B, dan kun je een officiële klacht indienen.

Klik hier voor het klachtenreglement

Vertrouwenspersoon

Omdat wij begrijpen dat het soms prettig is om een klacht met een derde persoon te bespreken, hebben wij een vertrouwenspersoon voor cliënten van Berkel-B aangewezen. Om te bepalen of uw klacht gegrond is kunt u contact opnemen met mevrouw drs. A.M.T. Kusters. Zij geeft onafhankelijk en deskundig advies, kan eventueel helpen bemiddelen of geeft begeleiding bij vervolgstappen.

Ze is te bereiken op telefoonnummer 06 83597199.

Tarieven

Tarieven 

Hieronder een overzicht van de tarieven die wij hanteren voor onze particuliere dienstverlening. Een aantal behandelvormen komt voor vergoeding in aanmerking. Dat is voor iedereen anders. Vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Een eerste intake/kennismakingsgesprek samen met eerste korte adviezen is kosteloos. 

Onderstaande tarieven gelden vanaf 1 augustus 2017. 

Dyslexie* 
Screening Dyslexiedossier vergoede zorg
Dyslexieonderzoek (uitgebreid) 
Dyslexieonderzoek (verkort) 
Handelingsgericht Onderzoek (3,5 uur)
Groepstraining spelling (12 sessies) 
Behandeling Dyslexie (losse sessie van 45 minuten)
Behandeling Dyslexie: lezen (12 sessies) 
Behandeling Dyslexie: spelling (12 sessies)
Behandeling Dyslexie: lezen en spelling (20 sessies)
Kosteloos (voor de basisschool via school en gemeente)
€925,-   
€750,-
€300,-
€420,-
€75,-
€865,- (daarna €75,- per sessie) 
€865,- (daarna €75,- per sessie)
€1440,- (daarna €75,- per sessie)

*Is er sprake van Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED), dan wordt de behandeling voor basisschoolkinderen geheel via de gemeente vergoed. Zonder de diagnose EED wordt een behandeling als particulier initiatief gezien.  

Dyscalculie
Dyscalculieonderzoek (uitgebreid)
Dyscalculieonderzoek verkort (verkort) 
Handelingsgericht Onderzoek (3,5 uur) 
Een dyscalculieonderzoek starten we altijd met dossieranalyse 
Groepstraining rekenen (12 sessies) 
Behandeling Dyscalculie (losse sessie van 45 minuten)
Behandeling Dyscalculie (12 sessies) 
€925,- gemiddeld
€750,- gemiddeld
€300,- 

€420,-
€65,-
€745,-

Beter Leren
Intelligentieonderzoek 

Behandeling Beter Leren
Groepstraining Beter Leren
Groepstraining Beter Leren & Aan de Slag

Huiswerkbegeleiding Zutphen 
Voorwaarden huiswerkbegeleiding 
 
 
 
 
 
Incl. verslaglegging €450,-
 
€75,- per sessie 
€325,-
€695,-
 
1 dag per week €110,- per maand 
2 dagen per week €175,- per maand 
3 dagen per week €245,- per maand 
4 dagen per week €285,- per maand 
5 dagen per week €335,- per maand 
Individuele vakgerichte bijles €47,50 per uur 
Individuele huiswerkbegeleiding €47,50 per uur
Gevoel en Gedrag
Persoonlijkheidsonderzoek 
Behandeling Gevoel & Gedrag 

Altijd maatwerk, prijs op aanvraag 
€90,- per sessie (losse sessie van 45 min.) 
of via vergoede zorg basis-GGZ jeugdwet 

Scholen 
Tarieven op aanvraag