Wij vragen u hieronder een e-mailadres en (mobiel) telefoonnummer van uzelf in te vullen. Daarmee geeft u Berkel-B toestemming voor het gebruik van deze gegevens om met u te communiceren.
Wanneer er in uw huidige situatie sprake is van echtscheiding of u woont niet meer samen met de biologische ouder van uw kind, dan zal in principe het tussentijdse contact verlopen via één contactpersoon (gezaghebbende 1). Deze eerste contactpersoon is er verantwoordelijk voor om de andere gezaghebbende ouder (gezaghebbende 2) te informeren en de verkregen informatie door te geven. Voor gesprekken zullen alle gezaghebbende ouders een uitnodiging ontvangen. Informatie die wij delen via de (zorg-)mail zal ook naar alle gezaghebbende ouders gestuurd worden.
Berkel-B is wettelijk verplicht de identiteit van alle cliënten te controleren. Heeft het kind geen identificatiebewijs, vraag deze dan z.s.m. aan. Mocht dit het geval zijn, neem dan telefonisch contact op met onze zorgadministratie om de aanmelding te bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.
Wij vragen u hieronder de naam van de school van uw kind en contactgegevens in te vullen. Daarmee geeft u Berkel-B toestemming om met school contact op te nemen ten behoeve van aanmelding, opvragen van gegevens.
Je hebt aangegeven dat er uit eerder onderzoek reeds is gebleken dat er bij jouw kind sprake is van ernstige dyslexie. In het verslag van de zorgaanbieder is aangegeven dat er behandeling vanuit de vergoede zorg ingezet kan worden. Deze behandeling wil je graag door Berkel-B laten uitvoeren. Na aanmelding sturen wij jou binnen 3 werkdagen een uitnodiging voor het geven diverse toestemmingen (o.a. het mogen inzetten van zorg) en het invullen van aanvullende vragen. Daarnaast ontvangen wij graag het onderzoeksverslag waarin de diagnose ernstige dyslexie is gesteld en de dyslexieverklaring. Wij zullen nagaan of er het voortraject vanuit school voldoet aan de landelijke criteria, net als het onderzoek om alvorens toegang te verlenen tot de vergoede behandeling.
Je hebt aangegeven dat er eerder onderzoek naar ernstige dyslexie heeft plaatsgevonden en dat de diagnose ernstige dyslexie niet gesteld kon worden. Over het algemeen houdt dit in dat je kind geen recht heeft op behandeling vanuit de vergoede dyslexiezorg. Wij kijken graag met je mee of dit daadwerkelijk klopt en wat de mogelijkheden zijn. Om dit te kunnen doen, kan je ons contactformulier invullen.
Door op versturen te klikken ga je akkoord dat jouw gegevens worden gebruikt conform onze privacyverklaring.
Wij vragen je hieronder een e-mailadres en (mobiel) telefoonnummer van jezelf in te vullen. Daarmee geef je Berkel-B toestemming voor het gebruik van deze gegevens om met jou te communiceren.
Berkel-B is wettelijk verplicht de identiteit van alle cliënten te controleren. Heb je geen identificatiebewijs, vraag deze dan z.s.m. aan. Mocht dit het geval zijn, neem dan telefonisch contact op met onze zorgadministratie om de aanmelding te bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.
Om zorg vanuit de Jeugd GGZ te mogen starten is er een verwijzing nodig vanuit een erkende verwijzer. De verwijzer kan de verwijsbrief via Zorgdomein aan ons sturen, of je kan de verwijsbrief hier toevoegen.
Om zorg vanuit de Jeugd GGZ te mogen starten is er een verwijzing nodig vanuit een erkende verwijzer. Dit is veelal de huisarts of gaat via het loket bij de gemeente.Een verwijzing kan ook door een medisch specialist zijn opgesteld. Mochten we samen besluiten om de zorg voor je kind te gaan starten vanuit Berkel-B, dan is een verwijsbrief een verplichting.Als er nog geen verwijsbrief ligt, dan moet deze eerst worden opgevraagd door ouders bij bijvoorbeeld de huisarts. Het is handig om de brief al te hebben voor de telefonische screening. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan kan dit ook later. Zonder verwijsbrief kunnen wij verdere zorg niet opstarten.
GEGEVENS VERWIJZER
GEGEVENS SCHOOL
HULPVRAAG EN VERWACHTINGEN
* In de Jeugdwet staat dat de jeugdarts, huisarts en medisch specialist (kinderarts, kinder- en jeugdpsychiater) de bevoegdheid heeft om te indiceren voor niet rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp waaronder jeugd-ggz. Om gebruik te maken van deze zorg, zal de bevoegd deskundige een brief opstellen (verwijsbrief) om aan te geven dat het wenselijk is om deze zorg in te zetten.
Om zorg vanuit de Jeugd GGZ te mogen starten is er een verwijzing nodig vanuit een erkende verwijzer. Dit is veelal de huisarts of gaat via het loket bij de gemeente. Een verwijzing kan ook door een medisch specialist zijn opgesteld. Mochten we samen besluiten om de zorg te gaan starten vanuit Berkel-B, dan is een verwijsbrief een verplichting. Als er nog geen verwijsbrief ligt, dan moet deze eerst worden opgevraagd door jou bij bijvoorbeeld de huisarts. Het is handig om de brief al te hebben voor de telefonische screening. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan kan dit ook later. Zonder verwijsbrief kunnen wij verdere zorg niet opstarten.
Na aanmelding nemen wij binnen 3 werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen bij één van onze screeners om samen te kijken welke zorg passend is. Als dit zorg vanuit Berkel-B is, dan geeft de screener aan hoe we verder gaan. Het kan ook blijken dat bepaalde zorg het best passend is, alleen dat Berkel-B deze niet kan bieden. Onze screener geeft dan advies hoe verder. Kijk op onze site voor meer informatie over de aanmeldprocedure, welke Berkel-B biedt en wat wij ook niet bieden.
Na aanmelding nemen wij binnen 3 werkdagen contact met je op om een afspraak in te plannen bij één van onze screeners om samen te kijken welke zorg passend is voor jouw kind. Als dit zorg vanuit Berkel-B is, dan geeft de screener aan hoe we verder gaan. Het kan ook blijken dat bepaalde zorg het best passend is, alleen dat Berkel-B deze niet kan bieden. Onze screener geeft dan advies hoe verder. Kijk op onze site voor meer informatie over de aanmeldprocedure, welke Berkel-B biedt en wat wij ook niet bieden.