Aanmelden bij Berkel-B

Door het invullen van onderstaande velden kunt u uw kind bij ons aanmelden. Indien gewenst kunt u de velden samen met of door de leerkracht / intern begeleider laten invullen.
Vanaf 16 jaar is het ook mogelijk om zorg voor jezelf aan te vragen.

Na verzending ontvangt u een bevestiging dat wij uw zorgaanvraag hebben ontvangen.

Berkel-B hanteert geen wachtlijsten, daarom mag u verwachten dat wij spoedig met u contact opnemen en dat u door ons geholpen wordt.

Wij gaan vertrouwelijk met uw informatie om en u kunt de informatie via onderstaand formulier beveiligd met ons delen.
Gegevens kind
Gegevens ouder 1 (tevens contactpersoon)


Gegevens ouder 2


Toestemming en ondertekening

Wie voor de behandeling of het onderzoek toestemming moet geven, verschilt per situatie. Dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind en/of hoe het gezag van ouders geregeld is. Het is van belang dat alle partijen toestemming geven voor het onderzoek en/of de behandeling. Eerder kan de hulpverlening niet gestart worden.

Grofweg geldt het volgende:

  • Kinderen tot 12 jaar oud mogen nog niet zelf beslissen over een onderzoek of behandeling. De ouders met ouderlijk gezag moeten allebei hun toestemming geven voor onderzoek en/of behandeling van hun kind.
  • Als de jongere tussen de 12 en 15 jaar oud is, dan mag hij/zij zelf meebeslissen over de hulpverlening. Zowel de jongere als de ouder(s) met ouderlijk gezag moeten toestemming geven om te starten met de hulp.
  • Wanneer jongeren 16 jaar of ouder zijn, mogen ze zelf beslissingen nemen over hun onderzoek of behandeling. Ze hebben dezelfde rechten als volwassenen. Een jongere moet dan ook zelf toestemming geven voor een behandeling of onderzoek. Toestemming van beide ouders is niet meer nodig.

Wanneer er in uw huidige situatie sprake is van echtscheiding of u woont niet meer samen met de biologische ouder van uw kind, dan zal in principe het tussentijdse contact verlopen via één contactpersoon (ouder 1). Deze eerste contactpersoon is er verantwoordelijk voor om de andere gezaghebbende ouder (ouder 2) te informeren en de verkregen informatie door te geven. Voor gesprekken zullen alle gezaghebbende ouders een uitnodiging ontvangen. Informatie die wij delen via de (zorg-)mail zal ook naar alle gezaghebbende ouders gestuurd worden.Bedankt voor uw aanmelding.

Door op verzenden te klikken gaat u akkoord dat uw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.